Cyber security
Cyber

Cybersecurity: bescherm uw bedrijf tegen hackers!

Cybercriminaliteit neemt toe, en bedrijven van elke omvang lopen steeds meer risico ten prooi te vallen aan kwaadaardige cyberaanvallen. Het is geen wonder dat cyberbeveiliging een topprioriteit wordt voor ondernemers overal ter wereld – wie wil de hoofdpijn (en niet te vergeten de potentiële financiële verliezen) van een datalek? Toch weten veel ondernemers niet waar ze moeten beginnen om hun bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Maak u geen zorgen, wij dekken u. Lees verder voor onze spoedcursus cyberbeveiliging.

Beveilig uw wachtwoorden

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een van de beste manieren om uw bedrijf te beschermen tegen hackers is het gebruik van sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie waar mogelijk. We hebben het over complexe wachtwoorden met een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen. Zorg er bovendien voor dat u uw wachtwoorden regelmatig wijzigt (om de 90 dagen of zo) en gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts.

Train uw medewerkers

Een andere eenvoudige manier om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen is door uw werknemers te leren hoe ze het beste kunnen omgaan met gevoelige informatie online. Leer hen hoe ze phishing e-mails kunnen herkennen, geef nooit hun wachtwoorden (of die van u!) vrij, beveilig hun apparaten met sterke wachtwoorden en andere veiligheidsmaatregelen, en gebruik altijd betrouwbare netwerken wanneer u op afstand toegang wilt krijgen tot bedrijfsgegevens. Door deze praktijken op te leggen aan uw medewerkers kunt u ervoor zorgen dat iedereen de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om uw bedrijf online veilig te houden.

Investeer in antivirussoftware

Last but not least kan investeren in antivirussoftware van onschatbare waarde zijn om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Zorg voor een up-to-date antivirusprogramma dat volledige bescherming biedt tegen virussen, malware, spyware, ransomware, enz., evenals alle extra functies die u nodig hebt, zoals internetbeveiliging of firewallbescherming. En vergeet niet om regelmatig scans in te stellen zodat u mogelijke bedreigingen voor blijven.


Cybersecurity is niet iets dat u licht moet opvatten – hackers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om toegang te krijgen tot privégegevens en bedrijven over de hele wereld te verwoesten! Door onze bovenstaande tips op te volgen – wachtwoorden beveiligen met twee-factor authenticatie; werknemers voorlichten over de juiste cyberbeveiligingsprotocollen; en investeren in betrouwbare antivirussoftware – kunt u uzelf gemoedsrust geven in de wetenschap dat uw bedrijf veilig is voor kwaadaardige aanvallen. Dus waar wacht u nog op? Begin nu met het versterken van die veiligheidsmaatregelen! Veel succes met hacken!