Security

Zoeken jullie nieuwe luchthavenbeveiligers? Zo vind je gediplomeerde krachten

Luchthavenbeveiliging is een belangrijk aspect van de luchtvaartindustrie. In Nederland is Amsterdam Airport Schiphol een van de grootste luchthavens waar veel luchthavenbeveiliging nodig is. Als security-bedrijven op zoek zijn naar gediplomeerde beveiligers om de beveiliging op de luchthaven te waarborgen, zijn er enkele tips die kunnen helpen bij het werven van een goede beveiligers. In deze blog worden vijf tips gegeven voor het plaatsen van luchthavenbeveiligingsvacatures.

Specificeer de vereisten van de functie

Wanneer er luchthavenbeveiligingsvacatures geplaatst worden, is het belangrijk om specifieke vereisten van de functie te vermelden. Dit voorkomt sollicitaties van kandidaten die niet aan de eisen voldoen. Bovendien zal het plaatsen van specifieke vereisten de geloofwaardigheid van de vacature versterken. Vermeld onder andere de vereiste diploma’s/certificaten, de minimale lengte en het vereiste veiligheidsniveau.

Weet waar je dient te plaatsen

Het plaatsen van luchthavenbeveiligingsvacatures op een juiste plaats is cruciaal. Als security-bedrijven luchthavenbeveiligingsvacatures willen plaatsen, moeten ze weten waar hun potentiële kandidaten zich bevinden. Ze moeten weten welke media worden gebruikt om bekendheid te geven aan vacatures. Hierbij kunnen social media zoals LinkedIn, Twitter en Instagram gebruikt worden.

Stel een duidelijke functiebeschrijving op

Bij het werven van luchthavenbeveiligingsmedewerkers moet de potentiële kandidaat geïnformeerd worden over de functie. Om kandidaten te interesseren is het raadzaam een duidelijke functiebeschrijving op te stellen en deze te publiceren. Het geeft een goed beeld van de taken die de sollicitant zal uitvoeren. Hierdoor weten potentiële kandidaten of ze geschikt zijn voor de functie en wat er van hen verwacht wordt.

Gebruik foto’s van de werkplek

Het plaatsen van foto’s van de werkplek, inclusief het personeel dat er werkt, is ook een goede manier om de beveiligingsvacature onder de aandacht te brengen. Het is een aanvulling op de beschrijving van de functie en het wordt interessanter en aantrekkelijker voor de sollicitant om te overwegen solliciteren. Potentiële kandidaten krijgen hierdoor een beeld van hun toekomstige werkplek en kunnen bepalen of deze hen aanspreekt.

Maak de selectieprocedure helder

Niet alleen het plaatsen van luchthavenbeveiligingsvacatures is belangrijk, ook de sollicitatieprocedure moet transparant en toegankelijk zijn voor de sollicitant. De selectieprocedure moet duidelijk gemaakt worden, zodat potentiële sollicitanten weten welke stappen zij moeten nemen en wat er van hen verwacht wordt. Daarnaast moeten de sollicitanten geïnformeerd worden over de tijdlijn van de sollicitatieprocedure en wanneer ze de uitslag van de selectie kunnen verwachten.

Samenvatting 

Het plaatsen van luchthavenbeveiligingsvacatures is niet altijd makkelijk. Het gebruik van specifieke vereisten, weten waar je dient te plaatsen, het opstellen van een duidelijke functiebeschrijving, foto’s van de werkplek en het inzichtelijk maken van de selectieprocedure zijn tips om er zeker van te zijn dat je een goede kandidaten aantrekt. Met deze tips kunnen security-bedrijven de beste luchthavenbeveiligers werven en het beveiligingsniveau op Schiphol waarborgen.

Bron: ISM Security Amsterdam

Reacties uitgeschakeld voor Zoeken jullie nieuwe luchthavenbeveiligers? Zo vind je gediplomeerde krachten